Мармалад от черница
Необходими продукти
- • 5 кг черница
- • 1.5 кг захар
Начин на приготвяне
Почистените и измити плодове се прекарват през месомелачка или се смачкват с дървена лъжица, ако се много узрели. Варят се заедно с 500 мл вода на умерен огън при постоянно разбъркване. Прибавя се захарта и се вари до сгъстяване. Насипва се в бурканчета, запечатва се с капачки и се стерилизира 5-10 минути.
Рецептата е добавена от tillia на 10 Юли 2009 г.
Източник: Домашни консерви - Петров, Малчев
Източник: Домашни консерви - Петров, Малчев
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 3 sladurko | Благодаря Ина, Пробавала съм се да търся по "женския пазар", ама без успех. Все пак се надявам да успея и да намеря и да си купя и да пробвам да направя и мармалада, който предлагаш. | 5 Ное 2012 |
# 2 tillia [Автор на рецептата] | Ася, евентуално би могло да се намерят по т. н. "женски пазари" в пазарните дни. Навремето имаше много черничеви дървета, особено когато се гледаха буби. След това ги изпосекоха. Трудно вече е да се намери. Най-лесно е да се наберат от някое дърво. А мармаладът е много вкусен! | 5 Ное 2012 |
# 1 sladurko | Дудите (плода на черницата) ми е един от любимите. Но за съжаление не го продават никъде. Някой има ли си представа от къде може да се купи? Знам че сега не му е сезона, но и догодина пак ще ми е така вкусен и любим този плод. | 5 Ное 2012 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.