Триплодов мармалад
Рейтинг: Сложност: Любима на 4 готвача |
Снимката е добавена от sttel
Необходими продукти
- • 10 кг сини сливи
- • 2 кг праскови
- • 2 кг ябълки
- • 500 г - 1 кг захар
- • няколко листа индрише - по желание
Начин на приготвяне
1. Почистете плодовете и ги смелете с машинка за мелене на месо*.
2. Изсипете всичко в подходяща тава. Добавете 1 л вода. Разбъркайте добре и варете на бавен огън около 2 часа. Бъркайте непрекъснато.
3. Когато започнете да виждате дъното на тавата, опитайте и ако плодовете да сварени добавете захарта. Не изсипвайте наведнъж цялото количество захар - сипвайте по малко и опитвайте докато ви хареса вкуса на мармалада. При мен 600 г захар бяха достатъчни.
4. След добавяне на захарта варете още 20-30 минути при непрекъснато бъркане до получаване на желаната гъстота.
5. След сваляне от огъне мармалада се разсипва в стъклени буркани, които се стерилизират 5-10 минути.
* Има два начина за приготвянето на този мармалад. Разликата е в различния начин на приготвянето на плодовете. Плодовете може предварително да се сварят с малко вода и после да се претрият през гергир или пасират. Вторият начин е като всички плодове се смелят с машинка за мелене на месо.
* Рецептата, която ви предлагам е със смлени плодове, но ако искате мармаладът ви да стане по-сладък използвайте първия начин.
* Аромати не съм слагала - от комбинацията на плодовете мармаладът си е ароматен и така, но по желание може да сложите няколко листа индрише десетина минути преди сваляне от огъня.
2. Изсипете всичко в подходяща тава. Добавете 1 л вода. Разбъркайте добре и варете на бавен огън около 2 часа. Бъркайте непрекъснато.
3. Когато започнете да виждате дъното на тавата, опитайте и ако плодовете да сварени добавете захарта. Не изсипвайте наведнъж цялото количество захар - сипвайте по малко и опитвайте докато ви хареса вкуса на мармалада. При мен 600 г захар бяха достатъчни.
4. След добавяне на захарта варете още 20-30 минути при непрекъснато бъркане до получаване на желаната гъстота.
5. След сваляне от огъне мармалада се разсипва в стъклени буркани, които се стерилизират 5-10 минути.
* Има два начина за приготвянето на този мармалад. Разликата е в различния начин на приготвянето на плодовете. Плодовете може предварително да се сварят с малко вода и после да се претрият през гергир или пасират. Вторият начин е като всички плодове се смелят с машинка за мелене на месо.
* Рецептата, която ви предлагам е със смлени плодове, но ако искате мармаладът ви да стане по-сладък използвайте първия начин.
* Аромати не съм слагала - от комбинацията на плодовете мармаладът си е ароматен и така, но по желание може да сложите няколко листа индрише десетина минути преди сваляне от огъня.
Рецептата е добавена от sttel на 29 Август 2018 г.
Източник: http://thesunnyhome.blogspot.com/2018/08/blog-post.html
Източник: http://thesunnyhome.blogspot.com/2018/08/blog-post.html
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 sttel [Автор на рецептата] | Прасковите може да са обикновени или нектарини. Препоръчвам да не се белят, защото именно в кората е аромата им. От трите плода единствено ябълките се белят. | 29 Авг 2018 |
снимки от sttel [Автор на рецептата] |
29 Авг 2018 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.