Шарена туршия
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 4 Любима на 120 готвача |
Снимката е добавена от tsveti05
Необходими продукти
- • зелени, жълти и червени чушки
- • карфиол
- • моркови
- • зеле
- • зелени домати
- • целина
- • магданоз
- За саламурата:
- • 12 с.л. морска сол
- • 8 ч.ч. вода
- • 4 ч.ч. оцет
- • 1 ч.ч. олио
- • 2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне
Измийте добре чушките и ги почистете от дръжките и семките. Нарежете ги на кръгчета или парчета. Морковите почистете добре и нарежете на колелца. Карфиолът почистете от зелените листа и накъсайте на малки букетчета. Доматите нарежете на резени. Зелето нарежете на ситно. Магданоза и целината нарежете на дребно. Пригответе саламурата като сложите всички продукти в тенджера и я поставите на печката. Оставете да заври и внимавайте всичко да е добре разтворено. В буркани от 3 л наредете ред зеле, моркови, чушки, домати, като между тях ръсите магданоз и целина. Изсипете врящата саламура в бурканите и веднага затворете с капачки. Обърнете бурканите наопаки и покрийте с кърпа, за да изстинат по-бавно. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.
Рецептата е добавена от tsveti05 на 14 Септември 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 10 Slavina [Изпробвал рецептата] | Направих я и след 1-2 месеца ще видим резултата. За по-сигурно сложих по 2 с. л. водка на буркан. Тази година наблегнах повече на морковите и карфиола в последните години чушките все ми горчат. [Изпробвана] | 11 Окт 2020 |
# 9 tsveti05 [Автор на рецептата] | Радвам се че ви е харесала Вики | 23 Ное 2009 |
# 8 viki77 [Изпробвал рецептата] | туршиятя е супер, всички членове на моето семейство я харесват, дори гостите ми-браво на цвети [Изпробвана] | 23 Ное 2009 |
# 7 Kurtni | А след колко време е готова за ядене? | 25 Сеп 2009 |
# 6 vale72 | vale72 днес направих туршията, надявам се да ми хареса, защото всички в къщи обожаваме туршии | 24 Сеп 2009 |
# 5 tsveti05 [Автор на рецептата] | Стига за 2, 5 буркана от 3 литра. | 17 Сеп 2009 |
# 4 romantika | Тази саламура за какво количество зеленчуци е, не пише? | 17 Сеп 2009 |
снимки от tsveti05 [Автор на рецептата] |
14 Сеп 2009 | |
# 3 vanito21 [Изпробвал рецептата] | Когато туршията се прави с морска сол наистина става по хубава. Морската сол стяга зеленчуците и прави туршията хрупкава. Наистина е много хубава тази туршия. [Изпробвана] | 14 Сеп 2009 |
# 2 tsveti05 [Автор на рецептата] | Деси написах го към бележките по желание да се добави, но незнам защо не е излязло. | 14 Сеп 2009 |
# 1 desislava76 [Изпробвал рецептата] | Рецептата е сполучлива. Правя я всяка есен, като добавям и чесън, дафинов лист и черен пипер. [Изпробвана] | 14 Сеп 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.