Шарена туршия
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Лесна
Изпробвана: 4 изпробвана
Любима на 120 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от tsveti05
Снимка 21
Необходими продукти
  • • зелени, жълти и червени чушки
  • • карфиол
  • • моркови
  • • зеле
  • • зелени домати
  • • целина
  • • магданоз
  • За саламурата:
  • • 12 с.л. морска сол
  • • 8 ч.ч. вода
  • • 4 ч.ч. оцет
  • • 1 ч.ч. олио
  • • 2 ч.ч. захар
Начин на приготвяне
Измийте добре чушките и ги почистете от дръжките и семките. Нарежете ги на кръгчета или парчета. Морковите почистете добре и нарежете на колелца. Карфиолът почистете от зелените листа и накъсайте на малки букетчета. Доматите нарежете на резени. Зелето нарежете на ситно. Магданоза и целината нарежете на дребно. Пригответе саламурата като сложите всички продукти в тенджера и я поставите на печката. Оставете да заври и внимавайте всичко да е добре разтворено. В буркани от 3 л наредете ред зеле, моркови, чушки, домати, като между тях ръсите магданоз и целина. Изсипете врящата саламура в бурканите и веднага затворете с капачки. Обърнете бурканите наопаки и покрийте с кърпа, за да изстинат по-бавно. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.
Рецептата е добавена от tsveti05 на 14 Септември 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 10
Slavina
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Направих я и след 1-2 месеца ще видим резултата. За по-сигурно сложих по 2 с. л. водка на буркан. Тази година наблегнах повече на морковите и карфиола в последните години чушките все ми горчат.
[Изпробвана]
11 Окт 2020
# 9
tsveti05
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Радвам се че ви е харесала Вики :)23 Ное 2009
# 8
viki77
чирак с черпак
[Изпробвал рецептата]
туршиятя е супер, всички членове на моето семейство я харесват, дори гостите ми-браво на цвети
[Изпробвана]
23 Ное 2009
# 7
Kurtni
майстор с шприц
А след колко време е готова за ядене?25 Сеп 2009
# 6
vale72
аматьор с виличка
vale72 днес направих туршията, надявам се да ми хареса, защото всички в къщи обожаваме туршии24 Сеп 2009
# 5
tsveti05
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Стига за 2, 5 буркана от 3 литра.17 Сеп 2009
# 4
romantika
магьосник в кухнята
Тази саламура за какво количество зеленчуци е, не пише?17 Сеп 2009
снимки от
tsveti05
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2 14 Сеп 2009
# 3
vanito21
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Когато туршията се прави с морска сол наистина става по хубава. Морската сол стяга зеленчуците и прави туршията хрупкава. Наистина е много хубава тази туршия.
[Изпробвана]
14 Сеп 2009
# 2
tsveti05
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Деси написах го към бележките по желание да се добави, но незнам защо не е излязло.14 Сеп 2009
# 1
desislava76
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Рецептата е сполучлива. Правя я всяка есен, като добавям и чесън, дафинов лист и черен пипер.
[Изпробвана]
14 Сеп 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.