Бърза царска туршия
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 7 Любима на 135 готвача |
Снимката е добавена от tekastella
Необходими продукти
- • 10 кг зеленчук (чушки, камби, карфиол, зелени домати, моркови, целина)
- • 2 ч.ч. захар
- • 2 ч.ч. оцет
- • 1 ч.ч. олио
- • 1 ч.ч. сол
- • 10 г салицил (20 аспирина)
Начин на приготвяне
Съотношението на зеленчуците е по желание. Маринатата не се вари - съставките се разбъркват, докато се стопят солта и захарта. Зеленчуците се нарязват, заливат се със студена марината, слага се салицила (аспирина). Обърква се хубаво, престоява една нощ, нарежда се в буркани, запечатват се. Не се стерилизира.
Рецептата е добавена от vyra59 на 29 Октомври 2010 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 22 gigi [Изпробвал рецептата] | Направих половин доза и съжалявам. Изяде се много бързо. [Изпробвана] | 1 Дек 2017 |
снимки от gigi [Изпробвал рецептата] |
18 Ное 2017 | |
# 21 vyra59 [Автор на рецептата] | Не се слага вода | 9 Окт 2017 |
# 20 ceci_516 | Здравейте, само да попитам някакво количество вода сипва ли се? | 9 Окт 2017 |
# 19 Slavina [Изпробвал рецептата] | Вече няколко години подред я правя, но все забравям да отбележа, че е много сполучлива и вкусна. Тази година пак ще се прави. [Изпробвана] | 4 Сеп 2017 |
# 18 maia_spas | Извинявам се - около 2/3. 1/3 е маринатата. | 20 Окт 2016 |
# 17 maia_spas | Направих туршията, но не ми стигна маринатата - в бурканите около 1/3 от зеленчуците са на сухо. Какво да правя? | 20 Окт 2016 |
# 16 vanillaa | Здравейте! Искам да попитам и аз нещо ако я направя сега началото на септември тази трушия, както е без варене ще изтрае ли за през цялата зима? Имам камби и трябва да ги направя нещо затова бързам със трушиите. Благодаря оредварително! | 6 Сеп 2016 |
# 15 Zorica999 | Извинявайте колко буркана излизат? | 2 Сеп 2016 |
# 14 krems | Ох, направо не знам какво и как да го кажа! Страхотна, страхотна, страхотна и наистина бърза! Ще споделя само, че тъй като ние ядем по-сладникави трушии, солта я намалих на 1/2 чаша. Освен това, тъй като нямаме време да престоява, всичко това за марината го сложих да заври, след което го оставих да изстине хубаво докато режем продуктите. След това напълних бурканите, залях ги с абсолютно студена марина, по един аспирин, капачките и айдеее! Наистина не знаех какво ще стане, но нямах време и трябваше да рискувам. Нямам думи, чудесна на вкус, продуктите се запазиха абсолютно хрупкави, абе чууудно! Направихме 40 буркана преди месец, а вече има само 10 и още отсега сме засмятали за следващата година колко ще трябва да правим Много, много благодаря! Весели празници! | 16 Дек 2015 |
# 13 ema-emily [Изпробвал рецептата] | Много добра рецепта! Получи се супер! [Изпробвана] | 25 Окт 2015 |
# 12 sveth [Изпробвал рецептата] | Аз всяка година я правя и винаги става много вкусна... [Изпробвана] | 9 Сеп 2015 |
# 11 tekastella [Изпробвал рецептата] | Аз мисля, че ще стане, но трябва хубаво да я притиснете отгоре. | 5 Ное 2014 |
# 10 ULTRAVAILET | ако я направя в малко бидонче дали ще стане? | 5 Ное 2014 |
# 9 milenarr [Изпробвал рецептата] | Ние вече я почнахме! Много е вкусна! | 9 Окт 2014 |
# 8 tekastella [Изпробвал рецептата] | Това стана любимата туршия в къщи. Вече втора година я приготвям. Миналата не остана. | 9 Окт 2014 |
# 7 milenarr [Изпробвал рецептата] | Благодаря! | 7 Окт 2014 |
# 6 vyra59 [Автор на рецептата] | Не, не трябва повече, разбърквай от време на време зеленчуците и като постоят и те си пускат сокче. После в бурканите и винаги даже ми е оставало малко от маринатата | 7 Окт 2014 |
# 5 milenarr [Изпробвал рецептата] | Направих салатата, но маринатата не покрива зеленчуците. Да правя ли още марина докато се покрият зеленчуците. [Изпробвана] | 7 Окт 2014 |
снимки от tekastella [Изпробвал рецептата] |
10 Авг 2014 | |
# 4 tekastella [Изпробвал рецептата] | Тази година я правих по тази рецепта и съм очарована. Благодаря за рецептата! [Изпробвана] | 25 Дек 2013 |
# 3 ton4eto72 | И аз така я правя, но слагам морска сол и вода, без олио. | 5 Ное 2010 |
# 2 desyj | Вяра, много ми харесва рецептата ти и със сигурност утре ще я правя, ще те помоля само да ме ориентираш това количество зеленчуци за колко буркана е! Благодаря предварително! | 5 Ное 2010 |
# 1 vile11 [Изпробвал рецептата] | Преди около 12 дни направих точно тази туршия, само дето сварих маринатата. Сложих и целина, чесън и чер пипер. Вместо денонощие престояха само 2 часа. Вече 3 буркана се изядоха. [Изпробвана] | 29 Окт 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.