Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бут по Еленски

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3
(базиран на 11 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Отделят се кръстаната и тазовите кости на всеки бут
  • 2 Придава му се елипсовидна форма и се прави вътрешен разрез покрай бедрената и пищялната кост, който се запълвасъс сол
  • 3 След тази обработка бутовете се слагат в подходящ съд, посипват се обилно със сол и се оставят да престоят около 20 дни
  • 4 Киснат се 24 часа във вода, поставятсе върху маса и се притискат отгоре с дъска и тежест
  • 5 Оставят се 5-6 дни на хладно място, а след това - на проветриво.
продукти
Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...