Крехка стерилизирана сланина с подправки
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 80 готвача |
Снимката е добавена от neli.mag
Необходими продукти
- • 1.4 кг прясна сланина - неосолена
- • 1 ч.ч. сушен копър
- • 3 глави чесън
- • 50 г кимион
- • 1 ч.ч. суха чубрица
- • лют червен пипер по желание
- • 600 г сол на 1 л вода за саламурата
Начин на приготвяне
Сланината се нарязва на парчета, дълги колкото буркана. Всяко се овалва в смлените подправки. Копърът трябва да е повече, защото придава един много специфичен вкус на сланината. Парчетата се нареждат плътно в бурканите. Слагат се по няколко скилидки чесън във всеки буркан и се долива студена саламура, приготвена от солта и водата. Бурканите се стерилизират само 5-6 минути в гореща фурна (колкото да се стегне капачката).
Продуктите са достатъчни за 5-6 буркана.
Продуктите са достатъчни за 5-6 буркана.
Рецептата е добавена от neli.mag на 18 Ноември 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 8 krasi810 | най вкусно става от бузита на прасето | 26 Ное 2013 |
# 7 STELKINA [Изпробвал рецептата] | Длагодаря за бързия отговор. Аз направих 4 буркана но тъй като вън вече става топло май всичката ще я направя така. Искам пак да ти благодаря за този начин на стерилизиране ще ми бъде от полза не само за сланината но и за други зимнини тук е забранено да се пали огън тази идея е просто супер [Изпробвана] | 5 Фев 2011 |
# 6 neli.mag [Автор на рецептата] | Една седмица най-много и я подхващаме. Не се разваля като отвориш буркана. Лятно време сме я забравяли навън и не й се отразява на вкуса. Не знам, може би саламурата я държи ароматна. | 5 Фев 2011 |
# 5 STELKINA [Изпробвал рецептата] | И аз сега направих така сланинка лесно и по удобно е това стерилизиране във фурната браво. След колко дена долу горе си е поела подправките и става за хапване? | 4 Фев 2011 |
# 4 neli.mag [Автор на рецептата] | Не се обръщат. Понеже фурната се вклюва на нагряване отгоре и отдолу. КАто заврат и - изключваш. Веднъж ги държах повече малко миришеха на гума от капачката. Този начин става на стерилизиране и за компоти. | 16 Авг 2010 |
# 3 akva7 | Бурканите с капачките се обръщат ли при варене? | 15 Авг 2010 |
# 2 neli.mag [Автор на рецептата] | Бурканите се нареждат в тава, долива се вода дополовината на тавата и - във фурната на 300 градуса по Целзий. | 26 Фев 2009 |
# 1 Myla | много интересно... стерилизиране в гореща фурна не бях чувала! Дай подробности, моля | 25 Фев 2009 |
снимки от neli.mag [Автор на рецептата] |
19 Ное 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.