Мармалад от трънки
Рейтинг: Сложност: Любима на 10 готвача |
Снимката е добавена от vkusnahapka
Необходими продукти
- • 1 кг плод от трънки
- • 8-10 с.л. захар
- • 400 мл вода
Начин на приготвяне
Добре измитите трънки се сваряват във вода докато омекнат и станат на пюре. Прекарват се през цедка. Готовото и прецедено пюре се поставя на котлона и към него се добавя захарта. Захарта може да бъде повече или по малко според вкусовите качества. Мармалада се вари до готовност при непрекъснато бъркане. Може да разберете дали е готов, като прокарате дървена лъжица по дъното на тенджерата и остане суха ивица. Горещия мармалад веднага се поставя във подсушени бурканчета и се затваря.
* Ако прецеденото пюрето е много гъсто може да се добави малко вода.
* Ако прецеденото пюрето е много гъсто може да се добави малко вода.
Рецептата е добавена от vkusnahapka на 7 Ноември 2013 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 3 buci | Добра идея! Благодаря! | 18 Ное 2013 |
# 2 vkusnahapka [Автор на рецептата] | Съжалявам, че съм ви подразнила! Поправих иметоТози плод никак не е за подценяване, Заслужава си! | 11 Ное 2013 |
# 1 steffanell | Стига с тия божествени имена, рецептата ще е хубава и с нормално заглавие,,Мармалад от трънки''Снимката е невероятно красива, самия плод не знам какъв е ще разровя на чичо гугъл да го видя. | 7 Ное 2013 |
снимки от vkusnahapka [Автор на рецептата] |
7 Ное 2013 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.