Хрупкави кисели краставички
Рейтинг: Сложност: Любима на 97 готвача |
Снимката е добавена от irinchicata
Необходими продукти
- • 1 с.л. едра сол
- • 2 с.л. спирт или ракия
- • 2 смокинови листа
- • краставички
- • синапено семе
Начин на приготвяне
На дъното на буркана поставяме 1 смокиново листо. Краставичките надупчваме с игла или вилица и пълним буркана. Отгоре поставяме другото листо, солта, ракията, синапеното семе и допълваме с вода. Буркана се обръща около седмица, и се прибира на хладно място.
Не се стерилизира. Появява се бяла утайка на дъното на буркана, но краставичките си остават хрупкави.
Ако имате по-голямо количество краставички, може да ги сложите в 3 или 5 л бутилки от вода, а после режете шишето.
Зададените количества са за съд от 1 л.
Не се стерилизира. Появява се бяла утайка на дъното на буркана, но краставичките си остават хрупкави.
Ако имате по-голямо количество краставички, може да ги сложите в 3 или 5 л бутилки от вода, а после режете шишето.
Зададените количества са за съд от 1 л.
Рецептата е добавена от yora_te на 25 Август 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 6 kovu | Правих по подобен начин кисели краставички само че се появи бяла плесен отгоре. Сигурно защото не съм слагал ракия и синапено семе | 6 Сеп 2017 |
снимки от irinchicata |
4 Юли 2011 | |
# 5 Aliana | Едра сол има каменна и морска, ситна сол също. Аз съм правила и с четирите вида, за крайният резултат няма значение. Малко са хората, които различават различните видове сол по вкуса им. А всички консервират. Липсата на дадена сол не би трябвало да ви възпира от направата на определена рецепта. | 18 Окт 2009 |
# 4 yora_te [Автор на рецептата] | tilia, права си морска сол и едра сол са едно и също нещо. Синапеното семе е половин каф. лъжичка. Ракията или спирта стягат краставичките предполагам. Така съм си я записала. Аз слагам домашна ракия около 50градуса. | 25 Авг 2009 |
# 3 tillia | Би трябвало да е като консервант, вместо оцет. | 25 Авг 2009 |
# 2 desislava76 | Алкохола каква роля играе в случая...? Аз слагам половин чаена лъжичка синапено семе на един компотен буркан. | 25 Авг 2009 |
# 1 tillia | Под "едра сол" се разбира "морска сол", или греша? Колко синапено семе? За спирта - има ли значение градусите? Интересна рецепта и щом е от "баба", явно е пробвана във времето и ще е удачна. | 25 Авг 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.