Апетитка от домати

Апетитка от домати

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Изпечете капиите, почистете ги и ги смелете в машинка. Доматите се почистват, разрязват на половинки и също се смилат с машинка, която отделя люспите и семето.

И да ги смелите цели, не е проблем. Сложете сока в голяма тенджера да ври, като бъркате, докато се отдели воднистата от месестата част.

Обелете чесъна, пресовайте го, а магданоза нарежете на ситно. Към вече получилото се доматено пюре добавете смлените капии, пресования чесън, оцета, олиото, захарта и солта. Добавете и няколко цепнати с нож люти чушлета, които после може да извадите от апетитката.

Оставете да ври на слаб котлон, като бъркате с дървена лъжица. След известно време извадете чушлетата, за да не стане прекалено пикантна.

Варете апетитката с домати, докато не се получи желаната от вас гъстота. Най-накрая се добавя магданозът и се сваля след 2 минути бъркане. По желание може да пасирате сместа, за да се получи максимално фино пюре.

Разсипете го в бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за 20-30 минути. От тези продукти се получават 10-12 бурканчета.

Източник: gotvach.bg

Последни новини