Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вкусен бахур, домашно производство

по статията работи: | 05 февруари 2014 Прочитания: 18095 2
Опитайте тази рецепта за домашен бахур, ако сте фенове
Вкусен бахур, домашно производство
Източник: Wikimedia Commons

Ще срещнете различни рецепти за бахур. Въпрос на вкус е, не всеки обича всички субпродукти, които могат да се сложат в бахура.

 

Най-често се срещат свинско месо, по жилесто, сърце и черен дроб, но може да се добавят и бял дроб, бъбреци, дори далак. В доста рецепти се добавя и ориз.

 

Бахурът в магазина съмнява мнозина, не само откъм състав, но и от гледна точка на хигиената. Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразим, е именно внимателното почистване на червата и субпродуктите.

 

Ако харесвате бахур, то ние ви предлагаме да си приготвите у дома с ето тази рецепта.


Наобходими продукти:

 

5-6 бр. свински черва

 

1 кг свинско месо

 

500 г черен дроб

 

500 г бял дорб

 

1 бр. сърце от прасенцето

 

3-4 с.л. сол

 

10-15 г черен пипер

 

2-3 чаени лъжички бахар, млян, но може и 15 бр. на зърна, ако предпочитате

 

3 с.л. чубрица

 

200 гр. ориз по желание


Начин на приготвяне:

 

Както вече казахме хигиената на първо място. Започнете с измиването на червата. Направете го поф течаща вода, но не прекалявайте със силата на струята, тъй като могат да се скъсат. Обърнете червата и ги измийте и отвътре.

 

След това измийте и месото и субпродуктите. Нарежете ги на ситни кубчета. Овкусяваме с всички подправки. Ако слагате ориз, то сега е моментът да го добавите към сместа.

 

Напълнете червата, но не пракалено, за да не се спукат. Завържете ги в двата края.

 

Сложете подсолена вода в тенджера да заври, наредете бахурите в нея и оставете да се варят, като намалите малко силата на котлона.

 

Опитайте да ги боднете с вилица, ако се пробождат лесно, означава, че са готови и може да ги извадите.

 

Оставете да изстинат добре и ги съхранявайте на хладно място.

 

Предвидете малко повече черва, защото винаги може да скъса някое, докато го обработвате.

Рейтинг: 4 / 5 , 331 гласa
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Vqra Petrova
05.02.2014 | 15:53
баба знае най-добре :)
1
Ralica Hristova
05.02.2014 | 15:47
много го харесвам,но наистина домашния,купения не струва.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...